دوربینی (Farsightedness)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
دوربینی (Farsightedness)

درباره بیماری دوربینی

اطلاعات بیماریها : دوربینی یک مشکل متداول بینایی است که در آن فرد می‌تواند اشیاء دور را به‌ خوبی ببیند اما اشیاء نزدیک تار به نظر می‌رسند. شدت دوربینی بر توانایی تمرکز فرد تأثیر می‌گذارد. افرادی که به نوع شدید دوربینی دچار هستند ممکن است تنها اشیائی که کاملاً دور هستند را ببینند در حالی که افراد مبتلا به نوع خفیف آن، ممکن است بتوانند اشیاء نزدیک را نیز واضح ببینند.

دوربینی معمولاً از زمان تولد وجود دارد و غالباً به صورت ژنتیکی در اعضاء خانواده رخ می‌دهد. شما می‌توانید این وضعیت را به سادگی با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی درمان کنید. گزینه درمانی دیگر، جراحی می‌باشد.

علائم و نشانه‌های بیماری دوربینی

کلیک کنید

دوربینی ممکن است به معنای وجود علائم زیر باشد:

• اشیاء نزدیک تار به نظر برسند.
• نیاز به چپ کردن چشم‌ها برای وضوح بینایی داشته باشید.
• دچار خستگی چشم شوید مثل سوختن چشم‌ها و احساس درد در داخل یا اطراف چشم‌ها
• تجربه درد عمومی چشم یا سردرد پس از مدت طولانی انجام کارهای فاصله نزدیک مانند مطالعه، نوشتن، کار با کامپیوتر و یا نقاشی.

علل بیماری دوربینی

کلیک کنید

اگر قرنیه یا عدسی فردی انحنای منظم و یکنواختی نداشته باشد پرتوهای نور امکان شکست صحیح را ندارند و لذا فرد را با عیوب انکساری چشم مواجه می‌سازند. دوربینی نوعی از عیوب انکساری چشم می‌باشد.

دوربینی زمانی رخ می‌دهد که خمیدگی قرنیه بسیار کم است و یا به عبارت دیگر چشم کوتاه‌تر از حد نرمال است. لذا پرتوهای نور به جای آنکه در شبکیه متمرکز شوند، پشت شبکیه متمرکز می‌شوند. لذا اشیاء نزدیک تار دیده می‌شوند.

عوارض بیماری دوربینی

کلیک کنید

دوربینی می‌تواند با یکسری مشکلات همراه باشد؛ من‌ جمله:

لوچی چشم‌ها : برخی از کودکان مبتلا به دوربینی دچار لوچی چشم می‌شوند. عینک‌های ویژه‌ای طراحی شده که بخشی یا همه مشکل مربوط به دوربینی را اصلاح نموده و می‌تواند این مشکل را برطرف سازد.

کاهش کیفیت زندگی : دوربینی درمان نشده می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. شما ممکن است نتوانید کارهایتان را بر وفق مراد پیش ببرید و محدودیت بینایی شما ممکن است مانع لذت بردن از امور روزمره زندگی‌تان شود. در کودکان دوربینی درمان نشده ممکن است مشکلات یادگیری ایجاد نماید.

خستگی چشمی : دوربینی درمان نشده ممکن است باعث شود که شما برای حفظ تمرکز چشم مجبور به چپ کردن چشم یا فشار آوردن به آن‌ها شوید. این می‌تواند منجر به خستگی چشم‌ها و سردرد شود.

کاهش ایمنی : برای امنیت خودتان و دیگران تا زمانی که مشکل را درمان نکرده‌اید نباید کارهایی نظیر رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین و خطرناک را انجام دهید.

تشخیص بیماری دوربینی

کلیک کنید

دوربینی به کمک یک آزمون پایه چشمی تشخیص داده می‌شود. یک آزمایش کامل شامل یکسری از تست‌ها می‌شود؛ مثلاً چشم پزشک شما ممکن است با استفاده از ابزارهای مخصوص نظیر چراغ قوه و بررسی چشم‌ها از پشت عدسی‌های مخصوص به معاینه چشم بپردازد. این تست به پزشک اجازه می‌دهد تا چشم‌ها را از جنبه‌های مختلف من جمله بینایی مورد ارزیابی قرار دهد.

درمان بیماری دوربینی

کلیک کنید

هدف از درمان دوربینی، کمک به تمرکز نور بر روی شبکیه با کمک لنزهای اصلاحی و یا عمل جراحی می‌باشد.

لنزهای اصلاحی

در افراد جوان، درمان همیشه ضروری نیست زیرا که لنزهای کریستالی داخل چشم انعطاف پذیر هستند و می‌توانند با شرایط بیمار هماهنگ شوند. اما با افزایش سن، انعطاف پذیری عدسی‌ها کمتر می‌شود و ممکن است برای بهبود وضعیت بینایی اشیاء نزدیک، نیاز به لنزهای اصلاحی داشته باشید.

انواع لنزهای اصلاحی عبارت‌اند از:

عینک : استفاده از عینک یک راه ساده و امن برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از نزدیک‌ بینی است. انواعی از عینک شامل عینک دو کانونی، عینک مطالعه و عینک سه کانونی وجود دارند.
لنزهای تماسی : این لنزها مستقیماً روی کره چشم قرار داده می‌شوند. آن‌ها در انواع و سبک‌های مختلف از جمله سخت، نرم، برای استفاده طولانی، یک‌بار مصرف و دارای دو کانون در دسترس هستند.

جراحی اصلاح عیوب انکساری

این نوع جراحی، عیوب انکساری را بهبود می‌بخشد و باعث کاهش نیاز به عینک یا لنزهای تماسی می‌گردد. جراح با استفاده از پرتو لیزر به تغییر شکل قرنیه می‌پردازد. این نوع عمل جراحی متداول شده است، اما معمولاً تا سن ۲۰ سالگی که چشم به‌ طور کامل تکامل نیافته است، توصیه نمی‌شود.
اعمال جراحی انکساری برای اصلاح دور‌بینی عبارت‌اند از:

کراتومیلوزیس درجا با کمک لیزر یا عمل جراحی لیزیک (LASIK) : با این روش، جراح چشم لایه‌ای نازک از قرنیه را برمی‌دارد. پس‌ از آن با استفاده از لیزر اگزایمر به حذف لایه‌هایی از مرکز قرنیه برای مسطح کردن شکل گنبدی آن می‌پردازد. لیزر اگزایمر حرارت تولید نمی‌کند. پس از انجام لیزر اگزایمر لایه نازک قرنیه به سرجای خود برمی‌گردد.
به کمک لیزر کراتوتومی زیر اپی تلیالی یا جراحی لازک (LASEK) : در این روش به‌ جای ایجاد برداشت لایه‌ای از قرنیه، جراح تنها یک لایه از پوشش محافظ نازک قرنیه (اپیتلیوم) برمی‌دارد. پس‌ از آن با استفاده از لیزر اگزایمر نسبت به تغییر شکل لایه‌های بیرونی قرنیه و مسطح کردن انحنای آن اقدام می‌کند و پس‌ از آن نیز لایه‌ نازک اپی تلیومی را به سر جای خود برمی‌گرداند. شما ممکن است نیاز به پوشیدن یک لنز تماسی بانداژ برای چند روز پس از عمل داشته باشید.
عمل PRK : این روش شبیه به LASEK است، به‌ جز اینکه پس از جراحی اپیتلیوم برداشته می‌شود. سپس این لایه به‌ طور طبیعی، مطابق با شکل جدید قرنیه رشد می‌کند. شما ممکن است نیاز به پوشیدن یک لنز تماسی بانداژ برای چند روز پس از عمل داشته باشید.
کراتوپلاستی هدایتی (CK) : در این روش با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی به لکه‌های کوچک اطراف قرنیه، گرما اعمال می‌شود. شدت تغییر در انحنای قرنیه بستگی به تعداد و فاصله نقاط و روشی که قرنیه پس از درمان، بهبود می‌یابد، دارد. نتایج CK دائمی نمی‌باشد.

برخی از عوارض احتمالی است که می‌تواند بعد از عمل جراحی انکساری رخ دهد عبارت‌اند از:

• تصحیح بیش‌ از حد مشکل اولیه
• عوارض جانبی بینایی، مانند دیدن یک هاله نور
• خشکی چشم
• عفونت
• زخم قرنیه
• در موارد نادر، از دست دادن بینایی

سلام دوستان

کسی هست که راه دیگه ای غیر از لنز و جراحی رو امتحان کرده باشه و جواب گرفته باشه؟

مشاهده کامل

درمان جدیدش با لیزره دیگه خیلی هم سخت نیست من خیلیا رو دیدم که لیزر کردن و راضی هستن یه مدت کوتاه مراقبت میخواد و بعدش دیگه اوکیه
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.

سلام دوستان

کسی هست که راه دیگه ای غیر از لنز و جراحی رو امتحان کرده باشه و جواب گرفته باشه؟

مشاهده کامل

درمان جدیدش با لیزره دیگه خیلی هم سخت نیست من خیلیا رو دیدم که لیزر کردن و راضی هستن یه مدت کوتاه مراقبت میخواد و بعدش دیگه اوکیه
آیا این پاسخ برای شما مفید بود؟
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر