انتروپیون (entropion)

بیماری ها
0 نظر | مدت زمان خواندن مقاله: < 1 دقیقه
درخصوص این مطلب سوال دارید؟
داستان خود را برای ما تعریف کنید
انتروپیون (entropion)

درباره بیماری انتروپیون

انتروپیون بیماری است که در آن پلک چشم به سمت داخل برمیگردد به طوری که پوست و مژه‌ها به خود چشم کشیده می‌شوند. این اتفاق باعث بروز ناراحتی و آسیب می‌شود.

وقتی فردی به بیماری آنتروپیون مبتلا باشد، پلک چشم ممکن است به طور دائمی به سمت داخل چشم برگشته باشد یا وقتی که فرد به سختی پلک می‌زند و چشم خود را منقبض می‌کند، به داخل بازگردد. انتروپیون در افراد با سن بالا بیشتر شایع‌تر است و بیشتر مواقع پلک پایین را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

قطرات اشک مصنوعی و عصاره‌های روان کننده می‌تواند به کاهش علائم و نشانه های entropion کمک کند. معمولاً برای بهبود کامل این مشکل جراحی مورد نیاز است. اگر این مشکل درمان نشود، انتروپیون می‌تواند به بخش شفاف جلوی چشم (قرنیه) آسیب وارد کند و باعث عفونت چشم و کاهش دید شود.

برای اطلاع از عواملی که بینایی را کاهش می‌دهند مقاله ” دلایل کم شدن بینایی چیست ” را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره پزشکی آنلاین سؤالات خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

آیا شما هم دچار “ بیماری انتروپیون ” هستید؟
شما می‌توانید در انتهای صفحه و در بخش نظرات سوال یا تجربه خود را مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن به سوالتان پاسخ داده شود

علائم و نشانه ‌های بیماری انتروپیون

کلیک کنید

علائم و نشانه های بیماری آنتروپیون نتیجه سایش مژه‌ها و پلک خارجی بر روی سطح کره چشم است. ممکن است فرد مبتلا بیماری انتروپیون ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • حس اینکه جسم خارجی در چشم وجود دارد
  • قرمزی چشم
  • درد یا آسیب در چشم
  • حساسیت به نور و باد
  • چشم‌های خیس (اشک زیاد)
  • ترشح مخاط و کبره بستن پلک
  • کاهش بینایی

علت بیماری انتروپیون

کلیک کنید

علت به وجود آمدن بیماری آنتروپیون شامل موارد زیر است:

  • ضعیف شدن ماهیچه‌ها : با بالا رفتن سن، ماهیچه‌های زیر چشم ضعیف می‌شوند و تاندون‌ها کش میایند. این اصلی‌ترین علت بیماری انتروپیون است.
  • جای زخم یا جراحی : پوستی که با مواد شیمیایی سوخته باشد، آسیب یا جراحی باعث تاب خوردن پلک به سمت داخل می‌شود.
  • عفونت چشمی : عفونت چشمی به اسم تراکوما در کشورهای در حال توسعه ای مثل آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و جزایر اقیانوس آرام وجود دارد. این عفونت چشمی باعث زخم داخل پلک شده و منجر به انتروپیون و کوری می‌شود.
  • عفونت : وجود ناراحتی چشم حاصل از خشکی یا عفونت می‌تواند باعث تمایل به خاراندن چشم یا فشردن آن‌ها شود. در نهایت این مشکل منجر به اسپاسم ماهیچه پلک شده و پلک به سمت داخل و قرنیه چشم برمی‌گردد.
  • مشکلات در حین تولد : وقتی در حین تولد آنتروپیون وجود داشته باشد، باعث به وجود آمدن قسمت‌های بیشتری از پوست چشم و برگشتن آن به سمت داخل می‌شود.

اگر قصد انجام عمل چشم مثل جراحی لیزیک را دارید مقاله ” همه چیز راجع به جراحی لیزیک چشم ” از مجله پزشکی و سلامت دکتر سوشا بخوانید. .

برای انجام پرسش و پاسخ پزشکی رایگان سؤالات پزشکی خود را در بخش مشاوره پزشکی دکتر سوشا ثبت کنید.

عوامل تشدید کننده بیماری انتروپیون

کلیک کنید

عواملی که باعث افزایش شانس ابتلا به آنتروپیون می‌شود شامل موارد زیر است:

  • سن: هرچه سن بالاتر باشد، شانس ابتلا به این بیماری بیشتر است.
  • جای زخم یا جراحت: اگر سوختگی یا آسیب در ناحیه صورت خود دارید، زخم حاصل از آن احتمال مشکل آنتروپیون را افزایش می‌دهد.
  • عفونت تراکوما: چون تراکما می‌تواند باعث به وجود آمدن زخم در پلک داخلی شود، افراد مبتلا به این عفونت شانس بیشتری برای ابتلا به آنتروپیرون دارند.

آنتروپیون : عوامل تشدید کننده بیماری انتروپیون

عوارض بیماری انتروپیون

کلیک کنید

آسیب به قرنیه اصلی‌ترین عارضه مرتبط به آنتروپیون است که می‌تواند منجر به از دست دادن بینایی برای همیشه شود.

تشخیص بیماری انتروپیون

کلیک کنید

با یک معاینه چشمی ساده می‌توان بیماری را شناسایی کرد. پزشک معالج ممکن است پلک شما را در حین معاینه به جلو بکشد و از شما بخواهد که به اجبار پلک بزنید یا چشمانتان را بفشارید. انجام این کار به فرد مبتلا به انتروپیون کمک می‌کند که جایگاه پلک چشمش را مجدداً پیدا کند.

اگر انتروپیون توسط زخم یا جراحی ایجاد شده باشد پزشک معالج بافت اطراف پلک را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد.

درمان بیماری انتروپیون

کلیک کنید

روش درمان انتروپیون به عامل به وجود آورنده آن بستگی دارد. روش‌هایی غیر از عمل جراحی وجود دارند که علائم بیماری entropion را از بین می‌برند و از چشم در مقابل آسیب‌ها محافظت می‌کنند. وقتی التهاب فعال یا عفونتی باعث به وجود آمدن انتروپیون شود (انتروپیون اسپاستیک)، پلک چشم ممکن با درمان عفونت یا التهاب به حالت عادی اش بازگردد. اما حتی بعد از درمان عفونت نیز ممکن است آنتروپیون باقی بماند. عموماً جراحی درمان آنتروپیون مؤثرترین روش درمانی است.

درمان‌های موقتی

اگر نمی‌توانید جراحی را تحمل کنید، ترفندهای کوتاه مدتی هستند که به بهبود مشکل کمک می‌کنند. برخی از این ترفندها عبارت اند از:

  • لنزهای چشم نرم: چشم‌پزشک می‌تواند نوع خاصی از لنز چشمی را تجویز کند که علائم و نشانه‌ها را کاهش می‌دهد. البته این لنزها با نسخه یا بدون نسخه قابل خرید هستند.
  • بخیه برای برگرداندن پلک به خارج: این عمل در مطب دکتر انجام می‌شود و تنها بی‌حسی موضعی دارد. بعد از بی حس کردن پلک، پزشک چند بخیه را در ناحیه خاصی از پلک مبتلا به انتروپیون می‌گذارد.

این بخیه‌ها پلک را به بیرون می‌کشاند و زخمی که به وجود آمده است پلک را سر جای خود نگه می‌دارد، حتی وقتی بخیه‌ها برداشته شوند. بعد از چند ماه، ممکن است پلک مجدداً به داخل بازگردد، پس می‌توان گفت این روش نتیجه طولانی مدت ندارد.

  • بوتاکس: مقادیر کمی از بوتاکس که به پلک پایین تزریق شود باعث برگشتن پلک به بیرون می‌شود. ممکن است چند تزریق لازم باشد که در نهایت 6 ماه پایدار باشد.
  • چسب پوست: نوعی چسب شفاف پوستی به زیر چشم چسبانده می‌شود که از برگشتن پلک به داخل جلوگیری کند.

از سایت سلامت پزشکی drsosha حتماً بخوانید : ” رایج ترین بیماری و عارضه‌های چشمی را بشناسید “

پیشنهاد : برای کسب اطلاعات در مورد بیمارستان‌های تخصصی چشم روی لینک کلیک کنید.

جراحی

نوع جراحی بسته به شرایط بافت احاطه کننده پلک چشم و علت آنتروپیون می‌تواند متفاوت باشد. اگر انتروپیون مربوط به سن باشد، احتمالاً پزشک قسمتی از پلک پایین را بر می‌دارد. این به سفت شدن تاندون آسیب دیده و ماهیچه کمک می‌کند. با انجام این عمل تعدادی بخیه در گوشه خارج چشم یا زیر پلک خواهید داشت.

اگر داخل چشم خود زخمی دارید یا جراحتی از جراحی های قبلی باقی است، جراح ممکن است از پیوند بافت مخاطی استفاده کند که این بافت را از سقف دهان یا مجاری تنفسی می‌گیرد.

قبل از انجام جراحی، از بیهوشی موقت یا بیحسی محل استفاده می‌شود. بعد از انجام جراحی ممکن است نیاز داشته باشید که:

  • از پمادهای انتی بیوتیک برای چشم به مدت یک هفته استفاده کنید.
  • از کمپرس سرد برای کاهش احتمال کبودی و بادکردگی استفاده کنید.

بعد از جراحی ممکن است این موارد را تجربه کنید:

  • باد کردگی موقت
  • کبودی دور چشم

بعد از انجام جراحی ممکن است پلک به نظر سفت برسد. هرچه زمان بگذرد و پلک شما بهبود داشته باشد، این سفتی کم شده و پلک راحت‌تر می‌شود. بخیه‌ها حدود یک ماه بعد از جراحی برداشته می‌شوند و بادکردگی و کبودی حدود دو هفته بعد از جراحی از بین می‌رود.

آنتروپیون : درمان بیماری انتروپیون

پیشگیری از بیماری انتروپیون

کلیک کنید

بطور کلی، بیماری entropion قابل پیشگیری نیست. ممکن است بتوان از ابتلا به تراکوما که باعث انتروپیون می‌شود، جلوگیری کرد. اگر چشمانتان قرمز شد و بینایی شما را تحت تأثیر قرار دارد، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

چه موقع برای بیماری انتروپیون به پزشک مراجعه کنیم

کلیک کنید

اگر پزشک شما تشخیص وجود بیماری آنتروپیون را داد یا اینکه موارد زیر را تجربه کردید، به پزشک مراجعه نمایید:

  • افزایش شدید قرمزی در چشم
  • درد
  • حساسیت به نور
  • کاهش دید

این موارد نشان دهنده آسیب به چشم است که در بینایی تأثیر می‌گذارد. اگر دائماً حس می‌کنید چیزی درون چشم خود دارید یا برخی از مژه‌هایتان به داخل چشم برمی‌گردد. اگر مشکل انتروپیون درمان نشود، باعث بروز آسیب دائمی به چشم می‌شود. می‌توانید پیش از ملاقات با پزشک از قطره‌های اشک مصنوعی استفاده نمایید.

از سایت سلامت پزشکی دکترسوشا حتماً بخوانید:  ” تیک عصبی چشم 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌ها روی لینک بانک اطلاعات بیماری‌ها کلیک کنید.

سبک زندگی مناسب با بیماری آنتروپیون

کلیک کنید

برای از بین بردن نشانه‌های آنتروپیون پیش از انجام جراحی می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید:

  • استفاده از روان کننده‌های چشم: اشک مصنوعی و دیگر محصولات روان کننده چشم از قرنیه محافظت کرده و آن‌ها را مرطوب نگه می‌دارد.

چسب پوست: چسب‌های شفافی هستند که به پوست چسبیده و اجازه برگشتن پلک به سمت داخل را نمی‌دهند. یک سر چسب را نزدیک به پلک و مژه‌ها گذاشته و پلک را به سمت پایین بکشید و به روی گونه خود متصل نمایید. برای اطلاعات بیشتر در مورد روش  استفاده از پزشک معالج خود کمک بگیرید.


مطالب مرتبط با بیماری آنتروپیون


منبع مقاله :

تهیه و ترجمه : سایت سلامت دکتر سوشا

پرسش و پاسخ پزشکي رايگان

کاربران عزيز شما ميتوانيد از منوي وب سايت به بخش ” پزشکان مشاور ” مراجعه کرده و سوالات پزشکي خود را از کارشناسان و پزشکان مشاور ما بپرسيد . پرسش هاي شما در کمترين زمان ممکن پاسخ داده مي شود و لينک آن از طريق پروفايل سايت ، ايميل يا شماره تماس شما ارسال خواهد شد.

مشاهده صفحه ” مشاوره پزشکي و سلامتي

تعریف بیماری از دیدگاه وب سایت ویکی پدیا:

بیماری به ناهنجاری در بدن یا روان می‌گویند که به علت ناراحتی، اختلال عملکرد یا تنش در بیمار یا سایر افراد مرتبط با او ایجاد می‌گردد.

طبقه‌بندی و لیست انواع بیماری ها

عامل ایجادکننده بیماری مانند بیماری‌های عفونی ، بیماری‌های ژنتیکی ، بیماری‌های شغلی ، بیماری‌های روانی .

مدت زمان بیماری مانند بیماری حاد ، تحت حاد و مزمن .

عضو درگیر شده مانند بیماری‌های قلبی ، بیماری‌های گوارشی و ریوی .

انواع عوامل بیماری

·         بیماری‌های ناشی از سبک زندگی

·         عوامل عفونی

·         عوامل ژنتیک

·         بیماری‌های خود ایمنی

آشنایی با انواع بیماری ها

کاربران عزیز، ما در سایت پزشکی و سلامت دکتر سوشا سعی داریم که لیست بیماریها یا فهرست بیماری ‌ها را راه اندازی کنیم و در ابتدا قصد داریم تا  لیست بیماری های شایع را انتشار و در ادامه لیست بیماریهای ویروسی ، رایج ترین بیماری در ایران ، انواع بیماریهای مزمن و .. را از بهتربن و کاملترین منابع تهیه و ترجمه کنیم .

هدف ما رسیدن به دایره المعارف بیماری ها بوده و سعی کرده ایم تا دسته بندی بیماری ها به درستی انجام شود و بدین منظور چندین حالت متفاوت در صفحه جستجوی بیماری ها را برای شما قرار داده ایم که شما بتوانید در کمترین زمان ممکن اطلاعات کافی در خصوص بیماری مورد نظر خود را کسب کنید

شبکه اجتماعی سلامت دکتر سوشا

مهمترین هدف ما در بخش بیماری های سایت دکتر سوشا این است تا کاربران با ایجاد همفکری و تعامل با سایر کاربران آنها را در بهبود روند بیماریشان یاری کنند . از شما کاربران گرامی و بیماران عزیز نیز خواهشمندیم ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنید .

ما همیشه بر این شعار معتقد هستیم که “بیماری رفتنی است اگر با هم بمانیم “

شما هم می توانید در مورد این بیماری داستان خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت داستان خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن داستان جدید " کلیک کنید. همچنین داستان شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، داستان شما نمایش داده می شود.
هیچ داستانی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه داستانی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.

شما هم می توانید در مورد این بیماری پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید

برای ثبت پرسش خود لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شده یا روی دکمه " افزودن پرسش جدید " کلیک کنید. همچنین پرسش شما بعد از ثبت، توسط مدیریت سایت بررسی و بعد از تاییدیه مدیریت سایت، پرسش شما نمایش داده می شود.
هیچ پرسشی در رابطه با این بیماری مطرح نشده است. چنانچه پرسشی دارید، آن را با کاربران و پزشکان سایت مطرح نمایید.
بیماریهای پیشنهادی
ویدئوها
ویدئوهای بیشتر